Stoffen

Over stoffen valt veel te schrijven, het begint al bij de garendikte en garenspanning waarmee een stof eigenschappen verkrijgt óf juist verliest.

Prijs-kwaliteit

De kwaliteit van de wol (zuiver scheerwol t.o.v. 100% wol) is al voor een groot gedeelte bepalend, zuiver scheerwol is afkomstig van tevreden Levende schapen en 100% wol is afkomstig uit de slacht of is herwonnen wol. Daarnaast is de verwerkingswijze zoals welk binnenwerk (Canvas versus polyester binnenwerk) en welke details verwerkt mogen worden (stiksels, knopen vilt enz..) maar ook is het vestigingsland (Europa- Afrika – Azie) en kunde van het atelier is van belang. Een andere prijsbepalende factor is de invloed van polyester, dat een prijsdrukkend effect heeft op de stof, polyester kreukt slecht, maaaar als er een kreuk in zit, blijf je dat het hele pakkenleven herinneren. Andere prijsbepalende factoren ij de zuiverheid van de wol, de lengte van de draad en de garenspanning waarmee geweven wordt

De fijnheid van het garen, welke wordt uitgedrukt in het aantal grammen per kilometer. Het fijnste-, mooiste- en kwetsbaarste soort is 150’s. (spreek uit: Super honderdvijftig dwz. van 1 kilo wol kan je 150 km. draad spinnen. Let op : de fijnheid van het garen bepaald niet de kwaliteit, wél de draag-eigenschappen.

Behandeling

Draag een kostuum niet langer dan 1 dag achter  elkaar en laat het goed in vorm rusten (niet klem in de kast. De pantalon behoort, zonder kreuken, op de desbetreffende broekenklem of -hanger  . Niet onnodig stomen en als het regent een regenjas aantrekken verlengd de levensduur van het kostuum. In de auto het jasje achterin op een hanger en vwb de pantalon, voor het zitten gaan de stof bij de knieen een beetje speling geven. ( ff optrekken)

De wevers:

Wij leveren selectie’s van diverse wevers, waaronder:

REDA >
BARBERIS >
DORMEUIL >
LORO PIANA >
MARZOTTO >
PAULO OLIVEIRA >
DRAGO >
TALLIA DELFINO >
ZIGNONE >
DORMEUIL >

Trouwkostuums

Uiteraard is trouwen één van de meest speciale dagen van je leven, je wil jezelf op je mooist presenteren , iedereen zet zijn/haar beste beentje voor om deze dag te laten slagen.

Lees meer

Stoffen

Over stoffen valt veel te schrijven, het begint al bij de garendikte en garenspanning waarmee een stof eigenschappen verkrijgt óf juist verliest.

Lees meer

Tailor Made shirts

Maatoverhemden zijn een lust voor jezelf én het oog, wat wil je nog meer, je kan... Combineer naar uw wens de stijlen, stoffen en modellen.

Lees meer

Schoenen

Schoenen, niet OpMaat, maar wel een prachtige collectie. De tegenwoordige HerenMode zaak heeft een uitgebreid merken en artikelen pallet. 

Lees meer

Accessoires

Met de mooiste accessoires maak je je garderobe meer waard. Van mancheteknopen, stropdas tot geinige sokken.

Lees meer

Kostuum op maat

Combineer 3 of meer verschillende maten in één kostuum volgens uw wensen en model. Moeilijke maten kennen wij niet.

Lees meer

Polo op maat

Huidvriendelijke polo's zijn er in 7 kleuren en in alle maten leverbaar, gemaakt naar uw wensen. De ruglengte, gewenste armlengte en halswijdte wordt opgemeten, ook de omvang bij het naveltje, zodat de juiste maat wordt besteld.

Lees meer

Onze winkel

MenStore Verschoor is een gezellige herenmode winkel in het centrum van Sliedrecht. Onze specialiteit is het opmeten en laten vervaardigen van (Trouw-)MaatKostuums in de prijsklasse van 699,-  tm. 1200,-     Hier hebben wij al meer dan 35 jaar ervaring mee en hopen dit nog lang te mogen doen. Basiskostuums in Blauw en Zwart hebben wij altijd tm maat 60 1/4 in voorraad.

kostuumopmaat.nl